Cinnamon and sugar beaver tails
- Totale tijd 57min
- 25min
Bereiding - 2min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
30 g Bruine suiker
4 g Gemalen kaneel
30 g Gesmolten boter
Bereiding
Stap 1 /6
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg. Verdeel het deeg in 4 bolletjes van elk ongeveer 70 g.
Stap 2 /6
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /6
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol de bolletjes deeg uit in de vorm van een beverstaart (ovaal).
Stap 4 /6
Prik de beverstaarten overal in met een vork om te voorkomen dat ze te sterk rijzen tijdens het koken.
Stap 5 /6
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het deeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 6 /6
Plaats de beverstaarten in de oven en bak ze ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het deeg gelijkmatig bakt. Haal de beverstaarten met de ovenschep uit de oven en schuif ze op een serveerbord. Bestrijk ze met gesmolten boter en bestrooi ze met het mengsel van suiker en kaneel. Herhaal met de andere beverstaarten. Snijd in stukjes, serveer en geniet!