5-cheese pizza
- Totale tijd 39u 22min
- 50min
Bereiding - 2min
Koken - 38u 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Biga-pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
125 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
30 g Gerookte provolone, in plakjes gesneden
30 g Gorgonzola
125 g Geitenkaas
10 g Parmigiano Reggiano kaaskrullen
Gemalen peper
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor Biga-pizzadeeg.
Stap 2 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /8
Laat de mozzarella uitlekken. Snijd de provolone in 4 plakken, de gorgonzola in blokjes van 1,5 cm en de geitenkaas in 5 plakken van 0,5 cm dik.
Stap 4 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 5 /8
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 6 /8
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: scheur de mozzarella met je handen in kleine stukjes. Verdeel gelijkmatig over het deeg. Verdeel de gerookte provolone, de gorgonzola en de plakjes geitenkaas netjes over de pizza.
Stap 7 /8
Plaats de pizza in de oven en bak hem ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt (bekijk onze video).
Stap 8 /8
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Voeg de geschaafde parmezaan en de gemalen peper toe. Snijd in stukjes, serveer en geniet!