Aardbeien clafoutis
- Totale tijd 42min
- 10min
Bereiding - 32min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
20 Ardbeien
2 Hele eieren
30 g Griessuiker
95 g Melk
50 g Bloem
25 g Halfgezouten boter
1 lepel Amandelschilfers
Poedersuiker
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven vooraf op 170 °C.
Stap 2 /7
Was en schil de aardbeien. Verdeel de aardbeien over de twee stoofpotjes.
Stap 3 /7
Breek de eieren in een kom en voeg de suiker toe. Goed mengen. Voeg de melk toe en dan de bloem.
Stap 4 /7
Smelt de boter en voeg die bij het deeg.
Stap 5 /7
Giet het mengsel over de aardbeien en bestrooi met de amandelschilfers.
Stap 6 /7
Zet de stoofpotjesin de oven (zonder deksel) en laat ze 30 minuten garen.
Stap 7 /7
Serveer warm of gekoeld. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen.