Amandelcake met gedroogde abrikozen
- Totale tijd 1u 8min
- 20min
Bereiding - 43min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
200 g Boter
2 Yoghurt
4 Eiwitten
260 g Bloem
200 g Amandelpoeder
180 g Suiker
350 g Gedroogde abrikozen
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Maak de boter zacht gedurende de aangegeven tijd van het programma.
Stap 2 /7
Klop de boter en de suiker totdat het mengsel wit wordt.
Stap 3 /7
Voeg de yoghurt, de eiwitten, het amandelpoeder, de bloem en de gedroogde abrikozen toe.
Stap 4 /7
Klop de rest van de eiwitten stijf. Voeg zodra de eiwitten goed stevig beginnen te worden de suiker toe en blijf kloppen. Voeg de eiwitten voorzichtig bij het deeg.
Stap 5 /7
Giet het beslag in een ingevette vorm en plaats in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 7 /7
Laat 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm.