Appel kaneel cakejes
- Totale tijd 45min
- 15min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
4 Kleine Chantecler appels
120 g Verzachte boter
140 g Griessuiker
70 g Natuurlijke yoghurt
4 Hele eieren
140 g Bloem
16 g Bakpoeder
2 snuifje Kaneel
Toebehoren
6 Creabake minicake bakvorm Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /9
Schil de appels en snijd ze in kleine blokjes. Zet opzij.
Stap 2 /9
Scheid de eiwitten van de dooiers.
Stap 3 /9
Klop in een kom de verzachte boter met de suiker op tot een romig geheel.
Stap 4 /9
Voeg de yoghurt toe en vervolgens de eidooiers.
Stap 5 /9
Meng de bloem, het bakpoeder en de kaneel erdoor.
Stap 6 /9
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het beslag.
Stap 7 /9
Voeg de appelblokjes toe en meng goed met een spatel zodat de appels goed bedekt zijn.
Stap 8 /9
Verdeel het beslag over 6 minicakevormpjes en bak ze op het programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 9 /9
Laat iets afkoelen voordat u de cakejes uit de vorm haalt.