BBQ bloemkoolroosjes en gebakken rijst met ananas
- Totale tijd 34min
- 25min
Bereiding - 9min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
500 g Bloemkool (ongeveer een halve bloemkool)
1 tl Knoflookpoeder
100 g Barbecuesaus
1 el Pittige saus (optioneel)
120 g Rode paprika (ongeveer 0,5)
2 teentje Knoflook
100 g Ui (1 kleine)
250 g Vruchtvlees van de ananas (ongeveer 1/3 ananas)
30 g Groene ui (ongeveer 2)
2 el Zonnebloemolie
100 g Bevroren erwtjes
2 el Sojasaus
500 g Gekookte rijst
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Was de bloemkool en snijd in kleine roosjes. Kook ze 5 minuten in een pan kokend water met wat zout. Laat uitlekken. Meng in een kom met knoflookpoeder, barbecuesaus en pittige saus indien gewenst. Zet aan de kant.
Stap 2 /4
Snijd de rode paprika in blokjes van 0,5 cm. Pel en snijd de knoflookteentjes en ui. Snijd de ananas in kleine blokjes en snijd de groene ui in ringen.
Stap 3 /4
Doe de olie, paprika en ui in de ovenaccessoire. Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven voorverwarmd is, meng er de rijst, erwten en blokjes ananas doorheen.
Stap 4 /4
Leg tegelijkertijd de bloemkoolroosjes op de grilplaat en gril 3 minuten. Draai de roosjes om en voeg de sojasaus toe aan de rijst. Meng en bak nog eens 3 minuten. Draai de bloemkoolroosjes nog een keer om en voeg de groene uiringen toe aan de rijst, meng door elkaar en bak weer 3 minuten. Serveer direct.