Baked feta pasta
- Totale tijd 40min
- 10min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
100 g Rauwe farfalle pasta
2 el Olijfolie
24 Kerstomaatjes
4 bladje Basilicum
0.5 Citroen
1 Pijnboompitten
Zout, peper
180 g Feta
Bereiding
Stap 1 /8
Kook de farfalle in kokend gezouten water voor een al dente resultaat. Laat uitlekken en voeg de helft van de olijfolie toe, meng en zet apart.
Stap 2 /8
Verwarm de oven voor op 220°C.
Stap 3 /8
Snij de kerstomaatjes doormidden. Hak de basilicum fijn.
Stap 4 /8
Meng in een kom de kerstomaatjes met de basilicum, de citroenschil en de pijnboompitten.
Stap 5 /8
Voeg de rest van de olijfolie toe, breng op smaak en verdeel over de mini stoofpotjes.
Stap 6 /8
Snijd de feta in grote blokjes en verdeel over de kerstomaatjes.
Stap 7 /8
Plaats het deksel op de stoofpotjes en zet ze 20 minuten in de oven.
Stap 8 /8
Neem de stoofpotjes, verwijder het deksels, voeg de farfalle toe, meng en eet onmiddellijk.