Banana and hazelnut spread dessert pizza
- Totale tijd 48u 32min
- 30min
Bereiding - 2min
Koken - 48u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Blindgebakken pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
100 g Hazelnootpasta
100 g Banaan (1,5 stuk)
10 g Fijngehakte praliné
1 snuifje Bloemsuiker
Bereiding
Stap 1 /3
Volg de instructies van het recept voor blindgebakken pizzadeeg.
Stap 2 /3
Gebruik een spatel om de spread zacht te maken. Als je de spread maar moeilijk kan uitsmeren op de pizza, dan kan je deze vloeibaarder maken door hem even au bain-marie of in de microgolfoven op te warmen. Pel de banaan en snijd ze in stukken.
Stap 3 /3
Leg het blindgebakken deeg op een serveerbord. Schep de hazelnootpasta in het midden van de pizza (ongeveer 100 g per pizza). Bestrijk de hele pizza met de hazelnootpasta. Leg de plakjes banaan erop, sprenkel de fijngestampte praliné eroverheen en bestrooi met bloemsuiker. Doe de bloemsuiker in een thee-ei of een klein zeefje en klop er voorzichtig tegen om de suiker gelijkmatig over de pizza te strooien. Snijd in stukjes, serveer en geniet!