Bananengebakjes met dulche de leche
- Totale tijd 1u 52min
- 30min
Bereiding - 22min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
Zanddeeg:
160 g Bloem
80 g Boter
34 g Losgeklopt ei (⅔ ei)
80 g Suiker
Bloem om te verstuiven
6 Zout
Decoratie:
240 g Dulche de leche
2 Banaan
100 g Mascarpone
16 cl Vloeibare room (Fleurette) (160 g)
2 Poedersuiker (10 g)
Toebehoren
12 mini tartlets Tefal bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Doe de bloem en de boter in een kom en kneed met je vingers tot een regelmatig deeg. Voeg de suiker, het losgeklopte ei en het zout toe en kneed tot een homogeen deeg. Zet 1 uur in de koelkast.
Stap 2 /7
Rol het deeg op een met wat bloem bestrooid werkvlak uit tot een deeglap van ongeveer 2 mm dik. Snijd 24 rondjes uit met een diameter van 6,5 cm.
Stap 3 /7
Plaats in elk vormpje een rondje deeg. Doe op elk rondje deeg een theelepel dulche de leche. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /7
Laat de gebakjes in de vorm afkoelen en zet ze vervolgens op een mooi bord.
Stap 6 /7
Snijd 24 plakjes banaan en leg ze op de gebakjes.
Stap 7 /7
Klop de mascarpone, de vloeibare room en de poedersuiker in een kleine kom. Garneer de gebakjes met room. Zet koel weg totdat je ze eet.