Bladerdeegpakketjes met asperges en kaas
- Totale tijd 1u
- 30min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
300 g Groene asperges, zo klein mogelijk
1 el Olijfolie
Zout, peper
250 g Bladerdeeg in blokken
120 g Verse kaas met knoflook en kruiden
50 g Geraspte kaas
1 Ei
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd het harde einde van de asperges. Kook de asperges 3 minuten in kokend water met wat zout. Giet af, spoel af onder koud water en maak droog. Mix ze met de van de olie, breng op smaak met zout en peper.
Stap 2 /5
Rol het bladerdeeg dun uit op een met bloem bedekt werkvlak en snijd er vierkantjes uit van ongeveer 12 x 12 cm.
Stap 3 /5
Smeer de roomkaas in het midden van de bladerdeegplakjes. Leg de asperges diagonaal op de bladerdeegplakjes en bestrooi met geraspte kaas. Vouw de twee hoeken van het bladerdeeg over de asperges. Plak vast met een beetje losgeklopt ei. Bestrijk de bovenkant van het bladerdeeg met het resterende geklopte ei en leg de pakketjes in de ovenaccessoire (doe dit in meerdere delen).
Stap 4 /5
Zet de accessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de Optigrill is voorverwarmd, bak het geheel nog 15 minuten.
Stap 5 /5
Serveer de bladerdeegpakketjes warm.