Boekweit crumble met pompoen en knolraap
- Totale tijd 55min
- 15min
Bereiding - 40min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
De crumble :
20 g Bloem
5 g Boekweitmeel
25 g Amandelpoeder
25 g Halfgezouten boter
20 g Zonnebloempitten
1 tl Verse tijm
Garnituur :
160 g Pompoen
160 g Knolraap
20 g Boter
Zout, peper
4 g Room
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven vooraf op 180 °C.
Stap 2 /8
Doe alle ingrediënten voor de crumble in een kom en meng met uw vingertoppen tot een zanderig deeg met klontjes. Zet op een koele plaats.
Stap 3 /8
Snijd de pompoen en de rapen in kleine blokjes.
Stap 4 /8
Verhit de boter in een koekenpan en bak de pompoen en de rapen op een matig vuur gedurende 5 minuten. Haal van het vuur en breng op smaak.
Stap 5 /8
Verdeel de groenteblokjes over de stoofpotjes en giet de room over de blokjes.
Stap 6 /8
Doe het deksel erop en zet 15 minuten in de oven.
Stap 7 /8
Haal het deksel van de stoofpotjes, bestrooi ze met het kruimeldeeg en bak ze opnieuw, dit keer zonder deksel, gedurende 20 minuten.
Stap 8 /8
Serveer warm, 5-10 min. na het uit de oven halen.