Parmesan bread bites
- Totale tijd 1u 28min
- 50min
Bereiding - 8min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
350 g Vloeibare honing
1 Gedroogde rawit-chilipeper
1 el Appelciderazijn
100 g Boter
5 g Knoflookpoeder
30 g Parmezaanse kaas
1 el Gehakte verse peterselie
Bereiding
Stap 1 /9
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /9
Hak de Spaanse peper in kleine stukjes. Doe ze samen met de honing in een steelpan. Breng aan de kook en zet dan het vuur uit. Laat de Spaanse peper ongeveer tien minuten in de honing trekken. Voeg de azijn toe, meng en giet door een fijne zeef. Zet apart.
Stap 3 /9
Smelt de boter op een laag vuur en voeg er het knoflookpoeder aan toe. Zet apart.
Stap 4 /9
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (ongeveer 7 minuten op de hoogste stand). Zet de oven op de laagste stand van zodra de roterende steen de temperatuur van 250°C heeft bereikt.
Stap 5 /9
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven.
Stap 6 /9
Rol het deeg op tot een worst. Snijd de deegworst met een mes in plakjes van ongeveer 20 g per stuk. Rol de plakjes tussen je handen op tot 12 bolletjes.
Stap 7 /9
Leg de broodbolletjes in een bakvorm met een diameter van minder dan 30 cm. Bestrijk ze royaal met knoflookboter.
Stap 8 /9
Plaats de bakvorm met broodbolletjes in de oven en bak ze gedurende 2 minuten 30 seconden, waarbij je regelmatig draait met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat ze gelijkmatig bakken.
Stap 9 /9
Gebruik de ovenschep om de bakvorm uit de oven te halen en bestrijk de broodbolletjes nogmaals met knoflookboter. Werk af met de gehakte peterselie en geraspte Parmezaanse kaas en serveer met de gekruide honing. Laat het smaken!