Cake van zoete aardappel
- Totale tijd 1u 40min
- 25min
Bereiding - 1u
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
600 g Bloem
3 Bakpoeder
3 Kaneel
1 tl Gember
9 Ei
480 g Bruine suiker
60 cl Olie
750 g Zoete aardappel
150 g Veenbessen
150 g Pinda's
3 Zout
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Scheid de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen.
Stap 2 /6
Voeg aan de eierdooiers de suiker en een snufje zout toe. Klop los tot een schuimig, wit mengsel. Voeg al kloppend de olie toe.
Stap 3 /6
Zeef de bloem, het bakpoeder en de specerijen. Voeg toe aan het mengsel.
Stap 4 /6
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Schep ze in 3 keer door het beslag.
Stap 5 /6
Eindig met de zoete aardappel, de vennbessen en de pinda's. Meng door elkaar. Giet in de ingevette bakvorm. Zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen, haal voorzichtig uit de vorm en smullen maar.