Cake
- Totale tijd 1u 2min
- 15min
Bereiding - 42min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
4 Ei
220 g Halfgezouten boter
220 g Suiker
220 g Bloem
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Weeg de 4 eieren in de schaal. Weeg hetzelfde gewicht aan suiker, bloem en boter af.
Stap 2 /6
Doe de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 3 /6
Scheid ondertussen de eiwitten en eierdooiers en verdeel de suiker in 2 gelijke porties.
Stap 4 /6
Klop de eierdooiers met de helft van de suiker los. Voeg beetje voor beetje de gesmolten boter toe. Klop telkens nadat er wat toegevoegd is. Voeg de bloem toe en meng met een houten lepel.
Stap 5 /6
Klop de eiwitten stijf. Wanneer ze goed stevig zijn, voeg je de rest van de suiker toe en klop je nog 30 seconden. Meng de eiwitten in 3 delen met het eerste mengsel. Giet het beslag in de vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm. Smullen maar!