Cakejes met vloeibare vanillevulling
- Totale tijd 4u 53min
- 30min
Bereiding - 23min
Koken - 4u
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
6 Eiwitten
180 g Suiker
30 g Vanillesuiker
15 cl Crème fraîche
330 g Mascarpone
440 g Bloem
3 Bakpoeder
3 Zout
750 g Mascarpone
90 g Poedersuiker
1.5 Vanille
Banketbakkersroom:
6 Eierdooiers (bewaar de eiwitten)
90 g Suiker
75 g Bloem
54 cl Melk
1.5 Vanille
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Bereid de crème: meng de eierdooiers met de suiker. Voeg de bloem toe en klop snel.
Stap 2 /7
Giet de melk in een pan, voeg het schraapsel van het vanillestokje toe en breng aan de kook. Giet de kokende melk op het mengsel terwijl je zachtjes klopt.
Stap 3 /7
Verdeel deze crème in de 12 gaten van de vorm. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Stap 4 /7
Doe de eiwitten, vanillesuiker, suiker en een drie snufjes zout in een kom. Klop op de laagste stand totdat het mengsel licht schuimt. Voeg al kloppend de mascarpone toe. Voeg al kloppend de crème fraîche toe. Voeg als laatste de bloem met het bakpoeder toe en klop tot een glad deeg.
Stap 5 /7
Vul de vorm tot 2/3 met het deeg. Leg een 'ijsklontje' banketbakkersroom in het midden en dek de rest af met deeg. Zet de vorm in de Cake Factory.
Stap 6 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Stap 7 /7
Meng in een kom de mascarpone, het schraapsel van het vanillestokje en de poedersuiker. Versier de cakejes met deze geurige crème. Bewaar in de koelkast.