Cheesy garlic bread
- Totale tijd 1u 37min
- 45min
Bereiding - 22min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
1 Snel pizzadeeg
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
30 g Knoflook (3 teentjes)
20 g Olijfolie
50 g Geraspte mozzarella
Gemalen peper
20 g Geraspte Parmezaanse kaas
1 tl Tijm
Bereiding
Stap 1 /8
Volg de instructies van het recept voor snel pizzadeeg.
Stap 2 /8
Maak de gekonfijte knoflook. Giet de olijfolie in een steelpan en laat de knoflookteentjes op een laag vuur trekken. Na ongeveer twintig minuten zullen de knoflookteentjes gekarameliseerd zijn: controleer hun textuur met een mesje. Het lemmet moet er makkelijk doorheen glijden. Zo niet, laat ze dan nog wat langer koken. Laat de gekonfijte knoflook afkoelen en verwijder de velletjes. Bewaar alleen het vruchtvlees. Doe de knoflook en olie in twee bakjes.
Stap 3 /8
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 4 /8
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Zo blijft het deeg niet aan het werkoppervlak kleven en kan je het gemakkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit tot een ovale vorm van ongeveer 22 cm lang en 12 cm breed.
Stap 5 /8
Bestuif de pizzabodem lichtjes met extra fijn griesmeel. Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het deeg of draai het deeg op de pizzaschep (bekijk onze video).
Stap 6 /8
Leg het knoflookbrood op de ovenschep: verdeel de gekonfijte knoflook over het brood. Besprenkel in een spiraalvormige beweging met de olijfolie met knoflook. Voeg de geraspte mozzarella toe.
Stap 7 /8
Plaats het knoflookbrood in de oven en bak ongeveer 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat het deeg gelijkmatig bakt.
Stap 8 /8
Haal het knoflookbrood met de ovenschep uit de oven en schuif het op een serveerbord. Bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas, gemalen peper en tijm. Snijd in rechthoekjes, serveer en geniet!