Chocoladecakejes met gedroogde vruchten
- Totale tijd 1u 47min
- 20min
Bereiding - 27min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
3 Ei
240 g Suiker
9 cl Olie
300 g Dikke crème fraîche
60 g Cacaopoeder
180 g Bloem
1.5 tl Bakpoeder (9 g)
225 g Gehakte gedroogde vruchten
3 Zout
270 g Smeltchocolade
4.5 cl Olie (45 g)
Toebehoren
Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /5
Klop in een kom de eieren los met de suiker en drie snufjes zout. Voeg al kloppend de crème fraîche en olie toe. Voeg de bloem, cacaopoeder en het bakpoeder toe. Klop opnieuw flink door. Voeg de gehakte en gemengde gedroogde vruchten toe en roer met een soepele spatel waarbij je goed langs de randen van de kom gaat.
Stap 2 /5
Verdeel het deeg gelijkmatig in de uitsparingen van de vorm. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /5
Haal de vorm uit de Cake Factory. Doe de gehakte chocolade en de olie in een kom. Zet de kom in de Cake Factory en start het programma voor de aangegeven tijd. Meng de gesmolten chocolade en de olie met een garde door elkaar. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 5 /5
Verdeel over de cakejes die nog in de vorm zitten. Zet 1 uur in de koelkast. Haal de cakejes voorzichtig uit de vorm en smullen maar.