Chocoladecakejes met vloeibare kersenvulling
- Totale tijd 45min
- 20min
Bereiding - 20min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
270 g Bloem
45 g Cacao
3 Bakpoeder
3 Ei
210 g Suiker
90 g Margarine
270 g Dikke crème fraîche
Slagroom
270 g kersenjam
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef boven een kom het bakpoeder, de cacao en de bloem.
Stap 2 /6
Klop in een kom de margarine, de suiker en een snufje zout.
Stap 3 /6
Voeg de eieren toe en klop flink.
Stap 4 /6
Voeg als laatste de crème fraîche en de droge ingrediënten toe. Roer goed door elkaar.
Stap 5 /6
Verdeel de helft van het beslag gelijkmatig over de zes vormpjes (ongeveer 35 g per vormpje). Doe op de bodem van het deeg een theelepel kersenjam (ongeveer 15 g per vormpje). Verdeel de rest van het beslag over de vormpjes (ongeveer 30 g per vormpje). Zet de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 6 /6
Start het programma voor de aangegeven tijd. Haal de vormpjes uit het apparaat, bestrooi ze met cacaopoeder en haal de cakejes uit de vorm. Serveer warm met wat slagroom en enkele gekonfijte kersen. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.