Chocoladekoek uit de pan
- Totale tijd 15min
- 5min
Bereiding - 10min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
50 g pure chocolade
50 g melkchocolade
75 g bruine basterdsuiker
1 ei
125 g bloem
1 tl bakpoeder
60 g hazelnoten
60 g boter
Bereiding
Stap 1 /7
*Breek de pure chocolade en melkchocolade in kleine stukjes. Verwarm de oven voor op 170 °C.
Stap 2 /7
*Voeg de hazelnoten toe aan je Ingenio pan (of andere ovenbestendige pan) en bak deze voor 2 minuten. Voeg daarna de boter toe en roer door totdat het gesmolten is.
Stap 3 /7
*Haal de pan van de warmtebron af en voeg de bloem, bakpoeder, bruine suiker toe en roer goed door.
Stap 4 /7
*Voeg het ei toe en roer goed door totdat er een deeg ontstaat. Druk het deeg tot een laag.
Stap 5 /7
*Bestrooi het deeg met de chocolade stukjes. Druk goed aan en laat op laag vuur nog voor zo’n 5 minuten garen (zonder deksel).
Stap 6 /7
*Zet de koekenpan in de oven en verwijder de Ingenio handgreep. Bak voor 20 min. De baktijd kan naar smaak variëren (krokanter of zachter).
Stap 7 /7
*Laat afkoelen voor het serveren. Heerlijk om in stukken te breken en uit te delen!