Citroencake met witte chocolade
- Totale tijd 1u 38min
- 25min
Bereiding - 38min
Koken - 35min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
200 g Bloem
1 el Natriumbicarbonaat
160 g Boter
160 g Crème fraîche
160 g Suiker
2 Ei
1 el Citroensap
150 g Witte chocolade
1 Zout
2 Citroen
10 cl Water
50 g Suiker
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Klop de zachte boter en de suiker met een mixer tot het mengsel wit wordt. Doe hier al kloppend de eieren en vervolgens de geraspte citroenschil, 1 eetlepel sap en een snufje zout bij.
Stap 2 /6
Voeg al kloppend het mengsel van gezeefde bloem en bicarbonaat en de crème fraîche toe.
Stap 3 /6
Voeg ook de stukjes witte chocolade toe en meng met een houten lepel. Giet het beslag in de ingevette bakvorm. Plaats de vormpjes in de Cake Factory.
Stap 4 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /6
Laat de cake 5 minuten afkoelen en haal uit de vorm. Reinig de vorm. Doe de cake terug in de vorm. Prik er met een vork gaatjes in.
Stap 6 /6
Doe het sap van 2 citroenen, de suiker en het water voor de siroop in een steelpan. Verwarm het geheel al roerend tot de suiker is gesmolten. Giet voorzichtig over de cake zodat de siroop kan intrekken. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt. Smullen maar!