Citroencupcakes met meringue
- Totale tijd 1u 18min
- 30min
Bereiding - 33min
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
160 g Boter
2 Eieren
2 Eierdooiers
140 g Suiker
12 cl Melk (120 g)
2 Onbehandelde citroenen
260 g Bloem T45
2 Bakpoeder (10 g)
2 Zout
2 Eiwitten
70 g Suiker
70 g Poedersuiker
180 g Lemoncurd
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Doe de boter in een kom, zet de kom in de Cake Factory en start het programma volgens de aangegeven tijd. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 2 /8
Klop in een kom de eieren en extra eierdooiers met de suiker en twee snufjes zout. Voeg de gesmolten boter, de melk, de geraspte citroenschil en het citroensap toe. Roer goed door elkaar. Voeg de bloem en het bakpoeder toe. Klop 30 seconden flink door.
Stap 3 /8
Vul de vorm tot 2/3 met het deeg. Zet de bakvorm 15 minuten in de diepvries.
Stap 4 /8
Maak in iedere bodem een kuiltje, doe hier een theelepel lemoncurd in en bedek met de rest van het deeg. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 5 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen en haal uit de vorm.
Stap 6 /8
Klop de eiwitten stijf. Voeg wanneer het eiwit stijf is al kloppend de suiker toe.
Stap 7 /8
Voeg de poedersuiker toe en klop 1 minuut. Doe de meringue in een spuitzak met mooie spuitmond. Maak op de cupcakes met de meringue een mooi patroon.
Stap 8 /8
Laat de meringue iets verkleuren onder de grill van de oven of gebruik een keukenbrander.