Clafoutis van tonijn en kerstomaatjes
- Totale tijd 55min
- 15min
Bereiding - 40min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
0.5 Ui
3 Eieren
175 g Verse kaas
50 g Maïzena
200 g Room
10 Ontpitte zwarte olijven
Tijm
zout en peper
140 g Tonijn
1 tl Olie
250 Cherrytomaten
30 g Kappertjes
Bereiding
Stap 1 /5
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.
Stap 2 /5
Pel en snipper de ui. Verwarm jouw oven voor op 170°C.
Stap 3 /5
Klop de eieren los, voeg de roomkaas en het maïsmeel toe. Klop nogmaals en voeg dan de room, olijven, tijm, zout, peper, uien en tonijnvocht toe.
Stap 4 /5
Vul de geoliede pan met het mengsel, verdeel de tonijnstukjes erover, samen met de tomaten en de kappertjes. Zet de pan in de oven en verwijder het handvat. Laat 40 minuten garen.
Stap 5 /5
Serveer warm uit de oven, of koud als salade.