Courgetterolletjes met gegratineerde ricotta kaas
- Totale tijd 1u 15min
- 15min
Bereiding - 50min
Koken - 10min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
Voor de tomatensaus :
1 Gele ui
2 teentje Knoflook
1 straaltje Olijfolie
600 g Tomatensaus
400 g Geplette tomaat
1 el Gedroogde oregano
1 el Gedroogde tijm
zout en peper
Voor de vulling :
100 g Feta, verkruimeld
100 g Ricotta kaas
0.5 tl gedroogde oregano
0.5 tl Gedroogde tijm
1 tl olijfolie
zout en peper
Voor de broodjes :
4 gewassen en gedroogde courgettes
1 handvol Pijnboompitten
15 g Parmezaanse kaas
10 bladje Vers basilicum
Bereiding
Stap 1 /10
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.
Stap 2 /10
Verwarm de oven voor op 200°C en plaats het rooster in het midden van de oven.
Stap 3 /10
Pel en snipper de ui en de knoflook.
Stap 4 /10
Giet de olijfolie in de pan en verwarm tot het thermosignaal helemaal rood wordt om uw ingrediënten dicht te schroeien. Voeg de uien en knoflook toe en bak enkele minuten tot ze goed gekleurd zijn.
Stap 5 /10
Voeg de tomatensaus, tomatenpuree, oregano, tijm, zout en peper toe en meng goed met een houten lepel. Laat 10 minuten sudderen en haal van het vuur.
Stap 6 /10
Maak ondertussen de kaasvulling. Verkruimel de feta in een kom. Roer de ricotta, oregano, tijm en olijfolie erdoor en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Stap 7 /10
Maak vervolgens de courgettereepjes. Snijd de courgettes in de lengte in reepjes die dun genoeg zijn om ze gemakkelijk op te rollen. je kan een mandoline gebruiken of ze gewoon met de hand snijden met een scherp mes. Bestrooi de courgettereepjes met wat zout en peper. Laat ze 10 minuten rusten om ze zachter en plooibaarder te maken.
Stap 8 /10
Leg ongeveer 1 lepel van het kaasmengsel op de brede kant van elk plakje en rol het plakje voorzichtig op. Leg de rolletjes in de tomatensaus, met de opgerolde kanten naar boven. Ga door tot de hele schaal gevuld is en bestrooi de rolletjes dan met pijnboompitten.
Stap 9 /10
Zet de pan in de oven en verwijder het Ingenio-handvat, bak vervolgens ongeveer 40 minuten, tot de saus is ingedikt en de ricottavulling aan de bovenkant goudkleurig is.
Stap 10 /10
Zet na het bakken de Ingenio-handgreep er weer op. Verwijder de pan en bestrooi het gerecht met de parmezaan en basilicumblaadjes. Serveer warm met een groene salade.