Croque cake met ham & kaas
- Totale tijd 1u 10min
- 20min
Bereiding - 50min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
50 g boter
25 g Boter
25 g Bloem
200 ml Melk
2 cl Verse room
Nootmuskaat
Zout en peper.
100 g Geraspte Comté kaas
De croque:
4 sneetje Cheddar kaas
8 sneetje Zelfgemaakt brood
2 sneetje Witte ham
De gratin:
1 Eierdooier
1 tl Honing mosterd
60 g geraspte Comté kaas
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
Bereid de béchamel: verwarm de melk.
Stap 2 /8
Smelt de boter in een steelpan en voeg de bloem toe. Kook zachtjes, roer de roux met een garde gedurende 2 minuten. Voeg dan een beetje warme melk toe aan de roux. Meng met de garde tot een homogene crème en voeg dan beetje bij beetje de melk toe tot u een gladde crème hebt. Breng het aan de kook, zet het vuur dan laag en laat het 6 minuten koken, tot het ingedikt is, onder regelmatig roeren.
Stap 3 /8
Voeg de room toe en breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Roer en breng weer aan de kook.
Stap 4 /8
Haal van het vuur en roer de geraspte kaas erdoor. Zet opzij.
Stap 5 /8
Snijd sneetjes brood van 1 cm dik. Rooster de sneetjes lichtjes in een broodrooster.
Stap 6 /8
Bereid de assemblage van de croque voor: leg een vel bakpapier op de bodem van de vorm met antiaanbaklaag om hem gemakkelijker uit de vorm te kunnen nemen.
Stap 7 /8
Voeg de eierdooier en de mosterd toe aan de overgebleven béchamel en verdeel dit over de croque. Bestrooi met de rest van de kaas.
Stap 8 /8
Kook op het programma gedurende de aangegeven tijd. Herhaal de bovenstaande stappen om de volgende partij te maken.