Cupcakes met chocolade en frambozen
- Totale tijd 1u 18min
- 25min
Bereiding - 23min
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
180 g Chocolade
100 g Boter
4 Eieren
160 g Suiker
120 g Bloem
1 tl Bakpoeder
280 g Vloeibare room
260 g Mascarpone
120 g Frambozenjam
24 Grote frambozen
200 g Frambozenjam
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /7
Was de frambozen. Vul elke framboos met frambozenjam. Bewaar in de koelkast.
Stap 2 /7
Doe de stukken chocolade en de boter in een kom en zet in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Roer de chocolade glad met een vork of een garde.
Stap 3 /7
Klop de eieren los met de suiker. Voeg het chocolade/boter-mengsel toe en vervolgens de bloem en het bakpoeder en klop flink door.
Stap 4 /7
Leg een theelepel deeg in elke vorm en leg daar de framboos op. Verdeel de rest van het deeg over de vormen.
Stap 5 /7
Plaats de vormpjes in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat afkoelen voordat je de taart uit de vorm haalt.
Stap 6 /7
Klop de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de frambozenjam toe en meng door elkaar. Vul een spuitzak met de slagroom en zet koel.
Stap 7 /7
Versier elke cupcake voor het serveren met de frambozenslagroom. Leg er een framboos gevuld met frambozenjam bovenop.