Cupcakes met sinaasappel en kaneel
- Totale tijd 1u 35min
- 25min
Bereiding - 25min
Koken - 45min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
120 g Boter
12 cl Neutrale olie
5 cl Sinaasappelsap
240 g Bloem
1 tl Bakpoeder
2 Kaneelpoeder
2 Biologische sinaasappel
4 Eieren
180 g Suiker
2 Zout
5 cl Sinaasappelsap
180 g Poedersuiker
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /10
CUPCAKES: Smelt de boter volgens de in het programma aangegeven tijd.
Stap 2 /10
Meng in een kom de gesmolten boter, de olie en het sinaasappelsap.
Stap 3 /10
Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel een wat geraspte sinaasappelschil.
Stap 4 /10
Mix in de keukenmachine gedurende 10 minuten de eieren, de suiker en een snufje zout tot een witte, schuimige massa. Voeg al mixend langzaam het botermengsel toe.
Stap 5 /10
Voeg de droge ingrediënten toe (bloem, kaneel, bakpoeder). Meng met een spatel en schraap goed de randen.
Stap 6 /10
Verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes en plaats deze in de Cake Factory.
Stap 7 /10
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 8 /10
Haal de cupcakes uit de vormpjes en laat volledig afkoelen.
Stap 9 /10
TOPPING Meng de poedersuiker en het sinaasappelsap tot een glad en gelijkmatig glazuur. Voeg indien nodig nog sinaasappelsap toe. Glazuur alle cupcakes.
Stap 10 /10
Probleem met het verbinden van de stappen.