De fraisier
- Totale tijd 3u 20min
- 1u
Bereiding - 30min
Koken - 1u 50min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
4 Eieren
115 g Suiker
1 zakje Vanillesuiker
50 g Yoghurt
1 tl Bakpoeder
125 g Bloem
ROOM:
25 cl Melk
50 g Suiker
2 Eierdooiers
4 g Maizena
2 Gelatine
1 zakje Vanille (of een zakje vanillesuiker)
20 cl Vloeibare room (Fleurette)
20 g Poedersuiker
SIROOP:
150 g Suiker
20 cl Water
4 cl Kirsch (of een andere alcoholsoort)
DECORATIE:
250 g Aardbeien
125 g Roze amandeldeeg
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /17
(TAART) Scheid de eiwitten en eierdooiers in 2 kommen.
Stap 2 /17
Voeg de suiker en vervolgens de yoghurt aan de eierdooiers toe en klop door elkaar. Voeg al roerend het mengsel van gezeefde bloem en bakpoeder toe.
Stap 3 /17
Doe een snufje zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg ze in 3 delen toe aan het beslag.
Stap 4 /17
Giet het beslag in de ingevette vorm en zet in de Cake Factory.
Stap 5 /17
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 6 /17
Laat de cake iets afkoelen en haal uit de vorm. Laat hem vervolgens volledig afkoelen en ga verder met het recept.
Stap 7 /17
(ROOM) Laat de velletjes gelatine enkele minuten zacht worden in koud water.
Stap 8 /17
Klop in een kom de eierdooiers met de suiker. Voeg de maizena toe.
Stap 9 /17
Doe de melk en het uitgeschraapte vanillestokje in een steelpan en breng aan de kook. Voeg de uitgelekte gelatine toe en laat nog 30 seconden op het vuur staan terwijl je blijft roeren.
Stap 10 /17
Giet de kokende melk over het mengsel van eierdooiers, suiker en maizena. Schenk het geheel in de steelpan en zet op middelhoog vuur. Verwarm en blijf roeren totdat de banketbakkersroom dik wordt.
Stap 11 /17
Haal het vanillestokje eruit, dek af met folie en laat buiten de koelkast afkoelen.
Stap 12 /17
Klop de vloeibare room met de poedersuiker op tot stevige slagroom. Voeg deze slagroom in 3 delen toe aan de koude banketbakkersroom.
Stap 13 /17
(SIROOP EN DECORATIE) Snijd de cake horizontaal in tweeën. Leg de onderkant op het bord.
Stap 14 /17
Smelt in een steelpan de suiker met het water en de alcohol. Bestrijk de onderkant van de cake met de helft van de siroop.
Stap 15 /17
Versier de rand van de cake met halve aardbeien en zorg ervoor dat de gesneden kant naar buiten wijst. Garneer het midden van de cake met de rest van de in blokjes gesneden aardbeien.
Stap 16 /17
Bedek met het mengsel van banketbakkersroom en slagroom. Plaats hier de tweede laag cake op. Bestrijk met de rest van de siroop.
Stap 17 /17
Spreid het amandeldeeg met een deegroller uit tussen twee vellen bakpapier. Bedek hier de fraisier mee en snijd de stukken af die over de rand van de fraisier hangen. Zet de fraisier minstens 1 uur koel voordat je hem serveert.