Driekoningenkoek met frangipane
- Totale tijd 2u 15min
- 30min
Bereiding - 1u
Koken - 45min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
2 Rollen bladerdeeg
13 cl Melk
15 g Boter
160 g Boter
100 g Poedersuiker
30 g Suiker
200 g Amandelpoeder
1 Ei
2 Ei
1 Ei
20 g Maizena
7 g Maizena
1.5 cl Rum
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
Maak in een kom een banketbakkersroom: meng het ei en de suiker, voeg vervolgens de maizena toe.
Stap 2 /9
Voeg beetje bij beetje de melk toe en giet het mengsel in een steelpan. Verwarm onder constant roeren totdat de room dik begint te worden. Giet de banketbakkersroom in een kom, voeg de boter toe en klop goed door. Zet apart.
Stap 3 /9
Maak de amandelvulling: meng de boter en de poedersuiker in de keukenmachine of met de mixer. Voeg een voor een de eieren toe en klop door.
Stap 4 /9
Voeg het amandelpoeder en de maizena toe, eindig met de rum. Klop nog 1 minuut door tot een vrijwel wit mengsel. Roer de banketbakkersroom door het mengsel.
Stap 5 /9
Bedek een ronde taartvorm met een schijf bladerdeeg. Bestrijk deze met de amandelvulling. Vouw de randen om. Snij indien nodig de tweede rol bladerdeeg op maat van de taartvorm. Plaats deze tweede schijf op de amandelvulling. Druk de randen goed aan.
Stap 6 /9
Teken met een mespunt motieven op het deeg. Bestrijk het deeg met het laatste ei.
Stap 7 /9
Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 8 /9
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 9 /9
Laat kort afkoelen voor het uit de vorm halen. Serveer nog lauw.