Eendenborstfilet met appel
- Totale tijd 28min
- 15min
Bereiding - 8min
Koken - 5min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
2 cm Eendenborstfilets 2 tot 3 cm dik (ongeveer 800 g)
Zout, peper
300 g Zure appels (ongeveer 2)
2 teentje Knoflook
1 el Vloeibare honing
1 el Verse tijm
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Snijd de huid van de eendenborstfilets met een scherp mes in. Snijd hierbij door het vet tot aan het vlees. Bestrooi het vel en het vlees ruim met zout en peper en leg de eendenborstfilets in de oven, met het vel naar boven.
Stap 2 /5
Schil de appels en snijd ze in 8 partjes. Verwijder de kern en leg de appelpartjes rondom de eendenborstfilets.
Stap 3 /5
Pel en snijd de teentjes knoflook. Meng met de honing, tijm zout en peper en schenk over de appels rond de eendenborstfilets.
Stap 4 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 10 minuten koken totdat de filets roze zijn.
Stap 5 /5
Haal de eendenborstfilets uit de oven en laat 5 minuten rusten voordat je ze snijdt. Serveer met de appels en het sap.