Ei, ricotta en spinazie stoofpot
- Totale tijd 25min
- 12min
Bereiding - 13min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
2 personen
1 Sjalot
0.5 Sinaasappel
100 g Ricotta
90 g Room
Zout, peper
1 tl Olijfolie
20 g Halfgezouten boter
200 g Verse spinazie
2 Hele eieren
Bereiding
Stap 1 /8
Verwarm de oven vooraf op 180 °C.
Stap 2 /8
Snijd de sjalot fijn en schil/ zest een halve sinaasappel.
Stap 3 /8
Meng in een kom de ricotta met de room. Voeg de gehakte sjalot en de sinaasappel zeste toe en breng op smaak.
Stap 4 /8
Verhit in een koekenpan de olijfolie en vervolgens de boter. Voeg de spinazie toe. Laat de bladeren vallen. Breng op smaak.
Stap 5 /8
Verdeel de spinazie over de 2 stoofpotjes en voeg de room toe.
Stap 6 /8
Breek de eieren en leg een ei in elke stoofpot.
Stap 7 /8
Leg het deksel op elke stoofpot en laat 10 minuten koken.
Stap 8 /8
Serveer de stoofpot warm.