Gamba’s op Braziliaanse wijze (Camarões grelhados)
- Totale tijd 30min
- 15min
Bereiding - 0min
Koken - 15min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
16 Gamba’s
1 teentje Fijngehakte look
0.5 el Gehakt koriander
0.5 el Fijngehakte peterselie
0.5 el Fijngehakte munt
2 el Olijfolie
0.5 Fijngehakte rode chilipeper
Bereiding
Stap 1 /5
Pel de gamba’s: verwijder de kop en vervolgens de schaal. U kunt de staart behouden voor een mooiere presentatie.
Stap 2 /5
Meng alle ingrediënten samen in een kom en voeg dan de gepelde garnalen toe. Laat 15 minuten marineren op een koele plaats.
Stap 3 /5
Doorprik de gamba’s met houten spiesjes. Neem vier gamba’s per spies.
Stap 4 /5
Zet uw OptiGrill aan. Selecteer het programma "Zeevruchten" en druk op OK. Zodra de grill voorverwarmd is, legt u de gambabrochettes op het rooster en sluit u het. Laat bakken totdat het indicatielampje rood is.
Stap 5 /5
Leg de brochettes op een schaal en serveer direct.