Gebakjes met aardbei en chocolade
- Totale tijd 1u 55min
- 35min
Bereiding - 20min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
300 g Bloem
165 g Boter
3 Eierdooier
150 g Poedersuiker
Zout
150 g Chocolade
15 cl Crème fraîche
75 g Boter
225 g Aardbeienjam
600 g Aardbei
Toebehoren
12 mini tartlets Tefal bakvorm
Bereiding
Stap 1 /5
Maak het zanddeeg: kneed de bloem, de boter en een snufje zout met je vingers tot een fijn kruimeldeeg. Voeg de poedersuiker en het ei toe en blijf met de hand kneden totdat je een homogeen deeg hebt. Zet 1 uur koel weg.
Stap 2 /5
Spreid het deeg uit op een met wat bloem bestrooid werkvlak. Snijd met een vormpje rondjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op de omgedraaide taartvormpjes en druk de randen aan om zo een taartbodem te maken. Plaats de omgedraaide vorm in de Cake Factory.
Stap 3 /5
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 4 /5
Laat de taartbodems afkoelen en bestrijk ze vervolgens met wat aardbeienjam.
Stap 5 /5
Doe de chocolade, de vloeibare room en de boter voor de saus in een kom. Plaats de kom in de Cake Factory. Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Maak van de saus een glad geheel met een kleine garde. Verspreid over de taartbodems. Leg vervolgens op ieder gebakje een aardbei. Zet koel weg.