Gegratineerde aardappels met worst
- Totale tijd 50min
- 15min
Bereiding - 35min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
6 personen
150 g Ui (ongeveer 1)
150 g Worsten
1 el Plantaardige olie
1 tl Zoet paprikapoeder
800 g Aardappelen
2 Eieren
20 cl Magere room
0.5 tl Nootmuskaat
70 g Geraspte kaas
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Pel en snipper de ui. Snijd de worst in kleine blokjes. Roer ze om met de olie en het paprikapoeder en leg in de ovenaccessoire.
Stap 2 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de oranje kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 5 minuten koken.
Stap 3 /5
Schil ondertussen de aardappels en snijd ze in dunne plakken van 2 of 3 mm. Doe in een kom. Klop in een kom de eieren met de room, nootmuskaat, zout en peper los.
Stap 4 /5
Voeg de ui en het worstmengsel toe aan de kom met aardappels. Schenk het ei/roommengsel erdoor en roer door elkaar. Doe alles terug in de ovenaccessoire. Strijk de bovenkant glad, bestrooi met geraspte kaas en sluit de OptiGrill. Laat 5 minuten garen.
Stap 5 /5
Serveer direct.