Gegratineerde one pot pasta met parmezaanse kaas
- Totale tijd 30min
- 12min
Bereiding - 18min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ui
1 teentje Knoflook
100 g Chorizo
10 Kerstomaatjes
1 Mozzarella
1 el Olijfolie
350 g Penne
50 cl Water
200 g Tomatenpuree
1 el Mascarpone
Verse basilicum
1 el Pijnboompitten
Zout, peper
50 g Geraspte Parmezaanse kaas
Bereiding
Stap 1 /8
Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de chorizo in plakjes en de tomaten in tweeën. Hak de mozzarella fijn.
Stap 2 /8
In de stoofpot laat de ui, knoflook chorizo sneedjes en kerstomaatjes koken gedurende 2 min.
Stap 3 /8
Voeg de penne, het water en de tomatenpuree toe en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat het 10 minuten op matig vuur koken, totdat alle vloeistof is opgenomen.
Stap 4 /8
Verwarm de ovengrill vooraf.
Stap 5 /8
Haal van het vuur en voeg de mascarpone, gehakte basilicum en pijnboompitten toe. Kruiden en mengen.
Stap 6 /8
Bestrooi met mozzarella en parmezaan.
Stap 7 /8
Bak gedurende 6 minuten onder de grill (afhankelijk van het vermogen van uw oven).
Stap 8 /8
Om warm uit de oven te eten.