Gegrilde Montreal steak met aardappelen
- Totale tijd 15min
- 15min
Bereiding - 0min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
4 stuk middelgrote Yukon Gold-aardappelen, ongeveer 1 kg
1 el canolaolie
2 el Montreal Steak Seasoning, verdeeld
4 stuk striploin steaks, ongeveer 175 g elk
0.25 kopje ketchup
1 el Worcestershiresaus
0.5 el pittige saus
Bereiding
Stap 1 /6
Kook de aardappelen 6 minuten in de magnetron totdat een vork er soepel in gaat maar ze nog wel stevig zijn. Laat afkoelen om ze te kunnen verwerken. Snijd elke aardappel door midden en vervolgens in de lengte in reepjes van 1 cm dik. Schep de aardappelen om met de olie en de helft van de biefstukkruiden. Roer de ketchup door de Worcestershiresaus en de pittige saus totdat het goed gemengd is. Zet aan de kant.
Stap 2 /6
Dep de steaks ondertussen droog met een stuk keukenrol. Bestrooi beide kanten van elke steak met de resterende biefstukkruiden.
Stap 3 /6
Zet de gril aan. Selecteer het programma Rood vlees en druk op OK. Vet de bakplaten licht in met bakspray. Wacht tot het paarse lampje stopt met knipperen, leg de steaks op de grilplaat en sluit het deksel.
Stap 4 /6
Bak totdat het lampje de kleur heeft van de gewenste gaarheid: geel voor rare, oranje voor medium of rood voor doorbakken. Leg de steaks op een schaal en bedek met folie. Laat het 5 minuten rusten.
Stap 5 /6
Selecteer ondertussen de handmatige modus, selecteer de gele kleurinstelling en druk op OK. Vet de bakplaten licht in met bakspray. Leg de aardappelen op de voorverwarmde bakplaat en sluit het deksel. Bak de aardappelen in delen gedurende 5 minuten of totdat ze zacht en gemarkeerd zijn.
Stap 6 /6
Serveer de biefstukken met de aardappelen en de ketchupsaus ernaast.