Gegrilde ananas geglaceerd met rum en bruine suiker
- Totale tijd 1u 22min
- 10min
Bereiding - 12min
Koken - 1u
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
700 g Ananas (ongeveer een halve grote ananas)
30 g Bruine suiker
2 tl Kaneel
12.5 cl Donkere rum
Bereiding
Stap 1 /4
Schil de ananas en snijd in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Meng de suiker, kaneel en rum door elkaar en leg de ananasplakken erin. Laat dit ten minste 1 uur marineren.
Stap 2 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Zodra de oven is voorverwarmd, gril de uitgelekte ananasplakken 12 minuten. Draai ze halverwege de kooktijd om.
Stap 3 /4
Schenk de marinade ondertussen in een kleine steelpan en laat ongeveer 10 minuten inkoken tot een siroop.
Stap 4 /4
Schenk de siroop over de ananasplakken en serveer.