Gegrilde ananas op Braziliaanse wijze
- Totale tijd 15min
- 15min
Bereiding - 0min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
1 Ananas
3 el Bruine suiker
2 tl Kaneelpoeder
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd met een zaagmes of scherp mes de uiteinden van de ananas af. Plaats hem verticaal op een plank en verwijder dan met het mes de schil. Snijd van boven naar beneden en volg de omtrek van het vruchtvlees. Verwijder de bruine puntjes aan de buitenkant van het vruchtvlees, die onaangenaam zijn voor het gehemelte. Snijd de ananas in zes stukken en verwijder het harde centrale gedeelte.
Stap 2 /4
Meng de suiker en het kaneel in een grote kom. Voeg de stukken ananas toe en dompel ze goed onder in de suiker en het kaneel. Zet de kom even apart.
Stap 3 /4
Zet uw OptiGrill aan. Selecteer het programma "Paprika" en druk op OK. Zodra het voorverwarmen klaar is, legt u de stukken ananas op de grill en sluit u deze. Laat bakken totdat het indicatielampje oranje kleurt.
Stap 4 /4
Leg de gebakken stukken ananas op een schaal en serveer direct.