Gegrilde eendenborstfilet met ahornsiroop en aardappelen
- Totale tijd 1u 3min
- 20min
Bereiding - 38min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
800 g Aardappelen
300 g uien (middelgroot)
50 g Boter
Zout, peper
6 cl Witte wijn
2 cm Eendenborstfilets 2 tot 3 cm dik (ongeveer 800 g)
1 el Olie
2 el Ahornsiroop
1 el Verse tijm
1 Limoen
3 el Fijngesneden bieslook
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /5
Schil de aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm. Schil en snipper de ui, doe ze in de ovenaccessoire met de in blokjes gesneden boter, zout en peper.
Stap 2 /5
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 5 minuten in het opgewarmde apparaat. Roer een keer door.
Stap 3 /5
Voeg de aardappelschijfjes en ui toe, breng op smaak met zout en peper en roer door. Voeg de witte wijn toe, sluit de gril en bak nog eens 15 minuten.
Stap 4 /5
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 3. Leg de eendenborstfilets met de gesneden kant naar beneden op de voorverwarmde grilplaat en gril 10 minuten. Draai de eendenborstfilets om, stel de zijthermostaat in op stand 4 en bak nog 8 minuten voor een rare bereidingswijze. Roer ondertussen de aardappelen regelmatig door. Voeg aan het einde van de kooktijd de bieslook toe.
Stap 5 /5
Leg de eendenborstfilets op een snijplank en laat 5 minuten rusten. Snijd in plakken en serveer met de aardappelen.