Gegrilde inktvis met Spaanse pepers
- Totale tijd 40min
- 20min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Ui (ongeveer 2)
4 teentje Knoflook
400 g tomaten, zonder zaadjes en fijngesneden (vers of uit blik)
1 el Tomatenpasta
1 tl Tijm
1 tl paprikapoeder (zoet of gerookt)
2 el Sherry azijn
Zout, peper
750 g verschillende kleuren paprika's (ongeveer 3)
2 el Olijfolie
2 el Olijfolie
1 tl paprikapoeder (zoet of gerookt)
500 g voorgekookte inktvistentakels
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Pel en snipper de ui en de knoflookteentjes. Doe ze in de ovenaccessoire met de passata, tomatenpasta, tijm, paprikapoeder, azijn, zout, peper en roer door elkaar. Was de paprika’s, verwijder de zaadjes en snijd in reepjes. Leg ze bovenop elkaar, druk aan en besprenkel met olijfolie.
Stap 2 /4
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill. Sluit de oven en zet aan. De handmatige modus wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Bak 10 minuten in het opgewarmde apparaat. Roer een keer door.
Stap 3 /4
Open de gril in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Meng de olijfolie met de paprikapoeder, bestrijk de inktvistentakels ermee en leg ze op de grilplaat. Bak 10 minuten. Keer de tentakels halverwege om en roer de paprika's regelmatig door.
Stap 4 /4
Serveer de gegrilde inktvistentakels met de gebakken paprika.