Gegrilde pizza in 6 varianten
- Totale tijd 50min
- 20min
Bereiding - 30min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
600 g brooddeeg
2 el Olijfolie
1 Brie en truffelpizza
2 tl Dikke crème fraîche
1 tl Truffelolie
Zout, peper
25 g brie
30 g champignons (ongeveer 1 grote)
2 Pizza met zongedroogde tomaten, geitenkaas en gerookte ham:
30 g geitenkaas
25 g kerstomaatjes (ongeveer 2)
20 g Gerookte ham
1 el Zongedroogde tomatenpesto
3 Pizza met chorizo en rode ui:
10 g Rode ui (ongeveer 1/8)
15 g pittige chorizo (3 dunne plakjes)
1 el Tomatensaus met basilicum
4 Pizza met ricotta, feta en spinazie:
2 tl Ricotta
25 g Feta
20 g Babyspinazie
5 Pizza met vijg, Parmezaanse kaas en rozemarijn:
50 g verse vijgen (ongeveer 1)
1 takje Fijngesneden rozemarijn
30 g Geschaafde Parmezaanse kaas
6 Pizza met artisjok en burratina:
20 g artisjokharten uit blik
1 el Basilicumpesto
60 g burratina (ongeveer een halve burratina)
15 g Rucola
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd het deeg in porties van 100 g, rol ze uit tot schijven van ongeveer 17 cm doorsnede en bestrijk beide kanten met olijfolie.
Stap 2 /4
Bereid de toppings voor: 1. Mix de crème fraîche met de truffelolie, zout en peper. Snijd de brie en champignons in plakjes. 2. Snijd de geitenkaas en kerstomaatjes in kleine plakjes en de gerookte ham in reepjes. 3. Pel en snipper de rode ui. Snijd de chorizo door midden. 4. Verkruimel de feta. 5. Was en snijd de vijgen in schijfjes. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn. 6. Snijd de artisjokken in vieren.
Stap 3 /4
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Leg 1 schijf deeg op elke voorverwarmde grilplaat en bak 5 minuten. Draai de schijven om, leg er de gekozen toppings op en bak nog eens 5 minuten. Beleg de pizza's:
Stap 4 /4
1. Bestrijk met room en leg er de plakjes brie en champignons op. 2. Bestrijk met pesto, leg er de tomatenplakjes, geitenkaas en gerookte ham op. 3. Bestrijk met tomatensaus, uiringen en chorizo. 4. Bestrijk met ricotta, leg er de feta en spinaziebladeren op. Breng op smaak met zout en peper. 5. Strooi de geschaafde Parmezaanse kaas over het deeg, leg er de plakjes vijg, rozemarijn en paprika op. 6. Bestrijk met de pesto en leg er de artisjokken op. Leg er voor het serveren de burratina en rucola op.