- Home
- Recepten
- Recepten overzicht
- Gekarameliseerde uienburger
Gekarameliseerde uienburger
- Totale tijd 20min
- 20min
Bereiding - 0min
Koken - 0min
Afkoelen
Compatibele toestellen (3)
Ingrediënten
4 personen
550 g Uien (ongeveer 4)
50 g Boter
1 tl Zout
2 el Balsamicoazijn
1 el Bruine suiker
12 cl Water
4 Hamburgerbroodjes
2 el Mosterd
2 el Mayonaise
4 Burgers
4 sneetje Kaas
2 handvol Rucola- of spinaziebladeren
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Pel en snipper de ui. Leg in de ovenaccessoire met de blokjes boter en het zout.
Stap 2 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Wanneer de oven is voorverwarmd, bak het 10 minuten. Roer een of twee keer door.
Stap 3 /6
Open de OptiGrill in de BBQ-stand. Zet de zijthermostaat op stand 4. Voeg de balsamicoazijn, suiker en de vloeistoffen toe aan de uien, roer door elkaar en bak totdat de rest geroosterd is. Roer af en toe door.
Stap 4 /6
Snijd de broodjes door midden en gril ze ongeveer 3 minuten met de gesneden kant naar beneden op de grilplaat. Meng de mosterd door de mayonaise en bestrijk hiermee de geroosterde broodjes.
Stap 5 /6
Leg de gehakte steaks op de grilplaat en bak 5 minuten per kant. Bedek ze de laatste minuten met de plakjes kaas.
Stap 6 /6
Leg de steaks op de halve broodjes, voeg wat uien en slablaadjes toe en sluit de broodjes. Serveer direct.