Georgische kip tabaka met groenten
- Totale tijd 55min
- 20min
Bereiding - 35min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
300 g Aubergine (ongeveer 1 grote)
300 g Rode paprika (ongeveer 1 grote)
300 g Wortels
150 g Ui (ongeveer 1 gemiddelde)
300 g Vlezige tomaten (pruim- of vleestomaten)
3 teentje Knoflook
1 el Fijngesneden basilicum
1 el Fijngesneden peterselie
2 el Fijngesneden koriander
0.5 tl Utskho-suneli
0.5 tl Saffraanpoeder
0.5 tl Gemalen koriander
0.5 tl Gemalen zwarte peper
1 tl Zout
3 el Plantaardige olie
15 cl Water
1 Kleine hele kip (1kg)
5 teentje Knoflook
1 tl Zout
1 el Plantaardige olie
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /4
Snijd de kip langs de borst in met een mes of met een kipschaar en maak de kip plat door er hard op te drukken. Pel en pers de knoflookteentjes met een knoflookpers. Meng met zout en olie. Bestrijk de binnenkant van het karkas en de huid met het mengsel.
Stap 2 /4
Was de aubergine, snijd in de lengte in vieren en vervolgens in stukken van 1,5 cm. Was de paprika, verwijder de zaadjes en snijd in blokjes van 3 cm. Schil de wortels en snijd ze in reepjes van 1,5 cm. Schil de ui en snijd ze in 12 partjes. Doe alles in een grote kom. Rasp de tomaten boven de kom met een grove rasp en gooi het vel weg. Voeg de gepelde en geperste knoflookteentjes, basilicum, peterselie, fijngesneden koriander, Utskho-suneli, saffraan, koriander, peper, zout en olie toe. Roer door elkaar en doe alles in de ovenaccessoire.
Stap 3 /4
Zet de accessoire in de OptiGrill in plaats van de onderste plaat en zet de gril op 180 °C. Zet de zijthermostaat op stand 4. Wanneer de oven is voorverwarmd, leg de kip op de grilplaat met het karkas naar beneden. Bak 20 minuten en roer de groenten regelmatig door. Draai de kip om, voeg water toe aan de groenten en bak nog eens 15 minuten.
Stap 4 /4
Snijd de kip in 4 stukken en serveer met de groenten.