Gepaneerde kip met parmezaan
- Totale tijd 35min
- 15min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
4 personen
100 g Verse spinazie
100 g Ricotta kaas
50 g Ouderwetse mosterd
4 Kip
zout en peper
1 el Provençaalse kruiden
1 snuifje Knoflookpoeder
50 g Bloem
1 Ei
70 g Paneermeel
70 g Geraspte Parmezaanse kaas
25 g Boter
250 g Verse tomatensaus
200 g Mozzarella kaas
Bereiding
Stap 1 /7
Zorg ervoor dat je de Ingenio-handgreep verwijdert wanneer je op een kookplaat en/of in de oven bakt.
Stap 2 /7
Was en hak de spinazie. Meng de spinazie, ricotta kaas en granenmosterd in een kom. Verwarm jouw oven voor op 200°C.
Stap 3 /7
Snijd de kipfilet doormidden om een zakje te maken. Vul met het spinazie/ricotta mengsel. Kruid met zout, peper, Provençaalse kruiden en knoflook. Vouw dicht.
Stap 4 /7
Zet 3 soepborden klaar. Doe de bloem in het eerste bord. Klop de eieren los in het tweede. Meng in de derde het paneermeel en de Parmezaanse kaas.
Stap 5 /7
Doop de kip met de hand in de bloem, dan in het ei en tenslotte in het broodkruim/parmezaanmengsel.
Stap 6 /7
Verhit de pan en wacht tot het thermosignaal helemaal rood wordt. Smelt de boter en leg de kip erop. Bak 3 minuten aan elke kant.
Stap 7 /7
Voeg de tomatensaus en de mozzarella toe. Zet de pan in de oven en verwijder het handvat. Kook gedurende 15 minuten, tot de kip gaar is.