Geroosterde zomergroenten met burrata
- Totale tijd 30min
- 10min
Bereiding - 20min
Koken - 0min
Afkoelen
Ontdek het volledige assortiment
Toon meer - Ontdek het volledige assortiment -
Ingrediënten
4 personen
250 g Aubergines (ongeveer 1)
250 g Courgette (ongeveer 1 grote)
250 g Rode paprika (ongeveer 1)
300 g Romatomaten (ongeveer 2)
2 teentje Knoflook
1 el Balsamicoazijn
2 el Olijfolie
Zout, peper
4 takje Tijm
2 Burrata
1 tuiltje Basilicum
Toebehoren
Bakplaat Bakplaat XL
Bereiding
Stap 1 /6
Was de aubergine en courgette en snijd in de lengte door midden. Snijd elke helft eerst in de lengte en vervolgens in de breedte door midden.
Stap 2 /6
Was en ontpit de paprika's voordat je ze in 8 stukken snijdt. Was en snijd de tomaten in 4 stukken.
Stap 3 /6
Leg de stukken tomaat in de ovenaccessoire, vervolgens de courgette, aubergine en eindig met de paprika.
Stap 4 /6
Pel het teentje knoflook en verwijder de kiem. Meng met de balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper. Schenk over de groenten en bestrooi met de blaadjes tijm.
Stap 5 /6
Zet de ovenaccessoire in de OptiGrill voordat het apparaat opgewarmd is. Sluit de Optigrill en zet aan. Het programma Manual wordt automatisch geselecteerd. Selecteer de rode kleurinstelling met de M-knop en druk op OK. Laat wanneer de Optigrill is voorverwarmd 20 minuten koken.
Stap 6 /6
Serveer de groenten warm met de burrata en basilicumblaadjes.