Glutenvrije broodcakemuffins met dadels en gekonfijte gember
- Totale tijd 50min
- 15min
Bereiding - 25min
Koken - 10min
Afkoelen
Ingrediënten
3 personen
120 g rijstmeel
30 g maizena
210 g kastanjemeel
3 theelepels bakpoeder (18 g)
3 ei
9 cl olie
180 g vloeibare honing
240 g gewone yoghurt
120 g dadels
90 g gekonfijte gember
3 snuifje zout
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /6
Zeef het rijstmeel, het kastanjemeel, de maizena en het bakpoeder.
Stap 2 /6
Doe de yoghurt, de honing, de eieren, de olie en een snufje zout in een kom en klop op met een garde.
Stap 3 /6
Snijd de gekonfijte gember en de dadels in kleine stukjes en voeg ze toe aan het mengsel. Doe er vervolgens de droge, vooraf gezeefde ingrediënten bij. Meng met een spatel of houten lepel.
Stap 4 /6
Verdeel het deeg gelijkmatig over de 6 muffinbakvormen en plaats ze in de Cake Factory.
Stap 5 /6
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken.
Stap 6 /6
Laat 10 minuten afkoelen en haal uit de vorm.