Glutenvrije minichocoladecakes met cacaocrumble
- Totale tijd 1u 18min
- 30min
Bereiding - 43min
Koken - 5min
Afkoelen
Ingrediënten
3 ovenlading
330 g Glutenvrije pure dessertchocolade 50% cacao
270 g Boter
6 Eieren
210 g Suiker
120 g Aardappelzetmeel
3 Zout
Crumble:
75 g Suiker
75 g Havermoutvlokken
45 g Cacao
75 g Boekweitmeel
75 g Boter
3 Fleur de sel
Toebehoren
Bakvorm voor 6 minicakejes
Bereiding
Stap 1 /7
Breek de chocolade in stukjes en snijd de boter in blokjes. Smelt de chocolade gedurende de aangegeven tijd van het programma.
Stap 2 /7
Doe de ingrediënten voor de crumble en drie mespunten fleur de sel in een kom en kneed met de vingertoppen tot een korrelig deeg.
Stap 3 /7
Scheid de eiwitten en eierdooiers.
Stap 4 /7
Klop de suiker met de eierdooiers totdat het mengsel wit wordt. Voeg al roerend het boter-chocolademengsel toe en vervolgens het zetmeel.
Stap 5 /7
Doe drie snufjes zout bij de eiwitten en klop stijf. Voeg dit in 3 delen bij het mengsel.
Stap 6 /7
Giet het mengsel gelijkmatig in de vormpjes voor de minicakes. Bestrooi met de cacaocrumble. Plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 7 /7
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan. Herhaal de voorgaande stappen om meerdere porties te maken. Laat enkele minuten afkoelen en haal uit de vorm.