Glutenvrije pavlovataart met rode vruchten
- Totale tijd 3u
- 30min
Bereiding - 2u
Koken - 30min
Afkoelen
Ingrediënten
1 ovenlading
2 eiwitten
60 g Poedersuiker
75 g Suiker
Citroensap
40 g Poedersuiker
20 cl Vloeibare room
100 g Mascarpone
350 g Rode vruchten
Poedersuiker
Toebehoren
Cake factory anti-aanbaklaag bakvorm
Bereiding
Stap 1 /8
(MERINGUES) Voeg aan de eiwitten een paar druppels citroensap of witte azijn toe (optioneel) en klop ze stijf.
Stap 2 /8
Voeg de suiker toe wanneer de eiwitten goed schuimig zijn. Blijf nog 5 minuten kloppen zodat ze glad en glanzend worden. Voeg met een spatel de poedersuiker toe. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond.
Stap 3 /8
Vet de vorm in. Spuit op de bodem van de bakvorm 4 grote meringues en plaats de vorm in de Cake Factory.
Stap 4 /8
Start het programma en houd de aangegeven tijd aan.
Stap 5 /8
Laat afkoelen en haal voorzichtig los.
Stap 6 /8
(DECORATIE) Klop met de mixer of in een keukenapparaat de vloeibare room en de mascarpone tot slagroom. Voeg de rest van de poedersuiker toe en klop om alles goed te mengen. Giet in een spuitzak met gekartelde spuitmond. Zet koud weg.
Stap 7 /8
Was de rode vruchten. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in tweeën.
Stap 8 /8
Bedek de meringues met slagroom. Versier met de rode vruchten. Bestrooi met poedersuiker.