Glutenvrije vegan kastanjetiramisu
- Totale tijd 2u
- 30min
Bereiding - 25min
Koken - 1u 5min
Afkoelen
Ingrediënten
2 ovenlading
80 g Kastanjemeel
140 g Glutenvrij boekweitmeel
2 tl Glutenvrij bakpoeder
2 tl Baking soda
120 g Blonde suiker
28 cl Sojamelk
12 cl Neutrale olie
3 cl Appelazijn
3 el Bitter cacaopoeder
Kastanjepasta
340 g Kastanjepasta
500 g Zachte tofu
30 g Poedersuiker
60 g Ongezouten kikkererwtenwater (uit blik)
Toebehoren
6 muffins bakvorm
Bereiding
Stap 1 /9
(CAKES)Zeef de 2 melen, het bakpoeder en de baksoda samen.
Stap 2 /9
Meng de lichtbruine suiker, sojamelk en olie met een snufje zout. Voeg de droge gezeefde ingrediënten (meel, bakpoeder, zuiveringszout) toe en meng goed met een garde. Voeg de azijn toe en meng goed.
Stap 3 /9
Giet de bereiding gelijkmatig in elke vorm, en zet ze vervolgens in de Cake Factory.
Stap 4 /9
Draai het programma gedurende de aangegeven tijd.
Stap 5 /9
Laat enkele minuten afkoelen. Haal ze voorzichtig uit de vorm. Laat volledig afkoelen.
Stap 6 /9
(MOUSSE)Meng of roer de kastanjepasta en de zachte tofu tot een gladde crème.
Stap 7 /9
Klop met een garde het kikkererwtenwater tot een mousse (zoals eiwitten). Voeg de poedersuiker toe en klop nog enkele minuten tot een zeer stevige mousse, zoals een meringue. Meng deze mousse door het tofu/kastanje spread mengsel.
Stap 8 /9
(Afwerking)Kies 6 mooie kleine glazen kopjes. Snijd elk taartje in 3 horizontale lagen. Doe een laag kastanjepasta mousse in de bodem van elk bekertje. Leg er een laagje cake op. Bedek met mousse. Leg er een tweede laag cake op. Bedek opnieuw met mousse. Leg tenslotte de bovenkant van elke taart over de laatste laag mousse. Zet 1 uur in de koelkast.
Stap 9 /9
Bestrooi met bittere cacao en serveer.