Goat’s cheese and honey pizza
- Totale tijd 48u 37min
- 30min
Bereiding - 7min
Koken - 48u
Afkoelen
Ingrediënten
1 pizza
1 Pizzadeeg (48 uur rijstijd)
50 g Extra fijn griesmeel of spolvero (om te bestuiven)
100 g Vette room
180 g Geitenkaas (1 blokje)
1 snuifje Gemalen nootmuskaat
40 g Verse mozzarella (Fior di latte- of buffelmozzarella)
Enkele blaadjes babyspinazie of rucola
1 snuifje Oregano
1 el gemalen walnoten
1 Scheutje vloeibare honing
Zout, peper
Bereiding
Stap 1 /10
Volg de instructies van het recept voor pizzadeeg met een rijstijd van 48 uur.
Stap 2 /10
Zet de oven aan en laat voorverwarmen (30 minuten op de hoogste stand).
Stap 3 /10
Doe de room en vervolgens de helft van de geitenkaas, in stukjes gesneden, in een steelpannetje om te smelten. Roer tot je een gladde crème hebt. Je kan het mengsel door een fijne zeef gieten om een gladdere textuur te verkrijgen. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Stap 4 /10
Was de babyspinazie. Snijd de rest van de geitenkaas in plakjes.
Stap 5 /10
Gebruik extra fijn griesmeel (of spolvero) om het werkoppervlak en de onderkant van het deeg te bestuiven. Hierdoor blijft het deeg niet plakken en kan je het makkelijker verplaatsen. Rol het deeg uit en zorg ervoor dat de diameter minder dan 30 cm bedraagt.
Stap 6 /10
Beleg de pizza met de toppings als deze al op de pizzaschep ligt: schep de geitenkaascrème in het midden van de pizza. Verdeel over de hele pizza.
Stap 7 /10
Schuif de pizzaschep voorzichtig onder het pizzadeeg of draai het deeg op de pizzaschep.
Stap 8 /10
Laat de mozzarella uitlekken en snijd in staafjes. Verdeel ze samen met de plakjes geitenkaas over de pizza.
Stap 9 /10
Plaats de pizza in de oven en bak hem gedurende 90 seconden. Draai regelmatig met de knop aan de zijkant van de oven om ervoor te zorgen dat de pizza gelijkmatig bakt.
Stap 10 /10
Haal de pizza met de ovenschep uit de oven en schuif hem op een serveerbord. Bestrooi met oregano. Voeg de babyspinazie (of rucola), gemalen walnoten en honing naar smaak toe. Snijd in stukjes, serveer en geniet!