Groentencouscous met kruiden
- Totale tijd 55min
- 10min
Bereiding - 45min
Koken - 0min
Afkoelen
Ingrediënten
6 personen
6 Sjalotten
10 Driekleurige wortels
200 g Pompoen
4 Knolraap
2 Gekonfijte citroenen
2 stokje Kaneel
2 Steranijsbloemen
1 tl Gemberpoeder
0.5 tl Kurkuma
0.5 tl Chilivlokken
0.5 tl Cayennepeper
1 tl Fleur de sel
6 cl Olijfolie
40 cl Warme groentebouillon
12 Abrikozen
150 g Kikkererwten
Peterselie
Voorgestelde bijgerechten:
Griesmeel
Koriander
Limoen
Harissa
Bereiding
Stap 1 /7
Verwarm de oven vooraf op 190 °C.
Stap 2 /7
Pel de sjalotten en houd ze heel. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Snijd de pompoen in blokjes. Schil de rapen en snijd ze in vieren. Snijd de gekonfijte citroenen doormidden.
Stap 3 /7
Doe de sjalotten, wortelen, rapen en ingemaakte citroenen in de stoofpot en voeg alle specerijen en de olijfolie toe en meng. Overgiet alles met hete groentebouillon.
Stap 4 /7
Zet 15 minuten in de oven met het deksel erop.
Stap 5 /7
Voeg dan de abrikozen en de kikkererwten toe en kook gedurende 30 minuten.
Stap 6 /7
Bereid ondertussen het griesmeel.
Stap 7 /7
Serveer de groentecouscous bestrooid met koriander en een scheutje limoensap en voeg een beetje harissa toe aan de bouillon voor extra pittigheid.